Přeskočit obsah

Uložení projektu

SlateCue pracuje vždy s jedním otevřeným projektem. Projekt je uložený v souboru .slatecue; ve Finderu se má chovat jako jeden soubor, nikoliv jako složka.

Uložení

  • Použijte tlačítko Uložit v horní liště pro již pojmenovaný projekt.
  • U nového projektu použijte Uložit projekt jako… a vyberte umístění i název.

Tečka u názvu projektu znamená neuložené změny. Uložení průběžně zachovává stav nahrávání, úpravy textů a přiřazení obsazení.

Otevření

Použijte Otevřít projekt… na úvodní obrazovce nebo v horní liště. Soubor .slatecue lze po nainstalování aplikace otevřít také z Finderu.

Po otevření se obnoví:

  • obsazení a čísla dabérů,
  • stav natočení a značky návratu,
  • upravené a vložené repliky,
  • importované epizody a filmy,
  • vybraný řádek a pracovní filtry,
  • volba skrytí snímků TC, velikost Display a řazení v Přípravě.

Zálohy při citlivých změnách

Před smazáním díla nebo použitím nové revize scénáře vytvoří SlateCue u už uloženého projektu zálohu vedle původního souboru. Přesto doporučujeme používat standardní zálohování Macu a původní importní soubory nemazat.

Jazyk aplikace

V nabídce aplikace otevřete Nastavení a vyberte češtinu nebo angličtinu. Změna se projeví v rozhraní, dialozích, nápovědách i ukázkovém projektu; nemění text scénáře ani uložená data projektu.